Постинг
13.03.2010 11:49 -
Glen Carlou - Магията на виното, уловена в съюз с природата !
Избата Glen Carlou се намира в сърцето на живописната долина Паарл и в подножието на планината Симонсберг в Република Южна Африка, която се радва на климат, сходен със средиземноморския: топли и сухи лета и студени и дъждовни зими. Glen Carlou е основана през 1985 г. от Уолтър Финлейсън – една от иконите на съвременното южноафриканско винопроизводство. Той дава шотландски звучащо име на винарната, за да изрази почитта си към произхода на своето семейство Паарл.
През 1994 г. синът му Дейвид Финлейсън застава до него и заедно извоюват на Glen Carlou статут на една от премиумните изби в страната. Двамата Финлейсън
продължават 350-годишната традиция на Паарл във винопроизводството, а техните
червени вина и шардонета са признати за едни от най-вълнуващите, модерни и
уникални като стил.
Днес световното реноме на Glen Carlou е резултат от упорития труд на силно мотивиран екип, великолепен тероар и постоянен стремеж към съвършенство. Добивът тук стриктно се поддържа нисък, за да е гарантирано, че уникалните дарове на местния климат са концентрирани в ароматните гроздови зърна. А в избата екипът и главният технолог съюзяват сили с природата, за да уловят магията на виното.
„Да създаваш вина по типичния за Южна Африка начин и да си достатъчно смел, за да надскочиш модата, е предизвикателство. Затова съм за цялостен подход:
изключителна грижа за лозята, комбинирана с човешко отношение във винарната”,
споделя философията си Дейвид Финлейсън.
Glen Carlou е носител на множество награди, сред които 3 поредни години печели „Изба на годината” на Wine Magazine.
Едно от топ вината на избата е Глен Карлу Сира 2005г. Половината от виното ферментира във френски бъчви, а другата - в американски. След това лежи още 12 месеца в нов дъб ( отново френски и американски ) . Има потенциал да отлежава до 2014г.
През 1994 г. синът му Дейвид Финлейсън застава до него и заедно извоюват на Glen Carlou статут на една от премиумните изби в страната. Двамата Финлейсън
продължават 350-годишната традиция на Паарл във винопроизводството, а техните
червени вина и шардонета са признати за едни от най-вълнуващите, модерни и
уникални като стил.
Днес световното реноме на Glen Carlou е резултат от упорития труд на силно мотивиран екип, великолепен тероар и постоянен стремеж към съвършенство. Добивът тук стриктно се поддържа нисък, за да е гарантирано, че уникалните дарове на местния климат са концентрирани в ароматните гроздови зърна. А в избата екипът и главният технолог съюзяват сили с природата, за да уловят магията на виното.
„Да създаваш вина по типичния за Южна Африка начин и да си достатъчно смел, за да надскочиш модата, е предизвикателство. Затова съм за цялостен подход:
изключителна грижа за лозята, комбинирана с човешко отношение във винарната”,
споделя философията си Дейвид Финлейсън.
Glen Carlou е носител на множество награди, сред които 3 поредни години печели „Изба на годината” на Wine Magazine.
Едно от топ вината на избата е Глен Карлу Сира 2005г. Половината от виното ферментира във френски бъчви, а другата - в американски. След това лежи още 12 месеца в нов дъб ( отново френски и американски ) . Има потенциал да отлежава до 2014г.
Зам.-председател на лекарския съюз става...
Английски език : Съюз / The Conjunction
ПОКАНА за подаване на промоционални прог...
Английски език : Съюз / The Conjunction
ПОКАНА за подаване на промоционални прог...
Няма коментари