Постинг
21.03.2010 13:04 -
Torres - Вино със съзнание
Испанската фамилия Торес е известна като производител на едни от най-добрите испански вина, създава качествено вино в древния каталунски град Вилафранка дел Пенедес от ХVІІ век, а семейството започва да търгува с него през ХІХ век.
Избата Torres e основана от братята Хайме и Мигел Торес през 1870 г. Скоро тя се прочува извън Испания и започва международната си експанзия.
Мигел Торес обичал да казва, че няма такова нещо „като добро вино, което да не
уважава майката природа” и че правилният начин да се прави вино е природният.
Днес избата Torres има уникален 10-точков инвестиционен план за биодинамично
производство, запазване на естествената среда, защита на застрашени видове,
възстановяване на уникални сортове, соларни инсталации и инсталации за събиране
на дъждовна вода.
Мигел Аугустин Торес, който сега управлява избата, започва пръв в Испания
да експериментира с френски сортове грозде и налага нови технологии на
винопроизводство. Признанието идва, когато на Парижката олимпиада на виното
Mas La Plana (Мас ла Плана), реколта 1970, триумфира над най-известните вина в
света, включително Chateau Latour (Шато Латур), и проправя път за испанското вино на световния пазар.
Лично Мигел Торес е първият европеец, който открива невероятния потенциал и
поставя Чили на световната винена карта. Днес фамилията Торес има три изби – в
Испания, в Чили и в долината Напа в Калифорния, а името им е знак за най-високо
качество в над 130 страни.
Torres е носител на множество заслужени отличия, сред които „Европейска изба на годината” за 2006, а Мигел Торес – на „Личност на годината във винопроизводството” за 2002.
Избата Torres e основана от братята Хайме и Мигел Торес през 1870 г. Скоро тя се прочува извън Испания и започва международната си експанзия.
Мигел Торес обичал да казва, че няма такова нещо „като добро вино, което да не
уважава майката природа” и че правилният начин да се прави вино е природният.
Днес избата Torres има уникален 10-точков инвестиционен план за биодинамично
производство, запазване на естествената среда, защита на застрашени видове,
възстановяване на уникални сортове, соларни инсталации и инсталации за събиране
на дъждовна вода.
Мигел Аугустин Торес, който сега управлява избата, започва пръв в Испания
да експериментира с френски сортове грозде и налага нови технологии на
винопроизводство. Признанието идва, когато на Парижката олимпиада на виното
Mas La Plana (Мас ла Плана), реколта 1970, триумфира над най-известните вина в
света, включително Chateau Latour (Шато Латур), и проправя път за испанското вино на световния пазар.
Лично Мигел Торес е първият европеец, който открива невероятния потенциал и
поставя Чили на световната винена карта. Днес фамилията Торес има три изби – в
Испания, в Чили и в долината Напа в Калифорния, а името им е знак за най-високо
качество в над 130 страни.
Torres е носител на множество заслужени отличия, сред които „Европейска изба на годината” за 2006, а Мигел Торес – на „Личност на годината във винопроизводството” за 2002.
Няма коментари